https://www.douffetheuts.nl/nieuws
 

Nieuws

Klik op een artikel om hem volledig te bekijken.

vacature-juridisch-secretaresse-fulltime-40-uur
Voor ons advocatenkantoor in het centrum van Sittard zijn wij op zoek naar een ervaren juridisch secretaresse. Ken jij je weg op de rol en ben jij niet bang om in een stapel producties te duiken? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Bekijk het volledige artikel
23 september 2020
mr-frans-heuts-overleden
mr. Frans Heuts overleden
Douffet & Heuts
Met verdriet vernamen wij dat mr. Frans Heuts, de oprichter en mede-naamgever van ons advocatenkantoor, is overleden. Wij wensen de familieleden en naasten veel sterkte met het verlies.
Bekijk het volledige artikel
7 september 2020
rechtsbijstandverzekering-u-kiest-uw-advocaat-zelf
Een rechtsbijstandverzekering; veel mensen hebben er een, met de hoop hem nooit nodig te zullen hebben. Maar als u hem wel nodig heeft, dan wilt u toch ook zelf uw advocaat mogen kiezen? Het Europese Hof van Justitie is het daarmee eens, zoals volgt uit hun uitspraak van 14 mei 2020.
betaald-ouderschapsverlof-in-het-eerste-levensjaar
Op dit moment is het al zo dat ouders 26 weken ouderschapsverlof kunnen opnemen in de eerste acht levensjaren van hun kind. Dat verlof is in principe onbetaald, tenzij anders afgesproken. Dit is voor sommige ouders een reden om het ouderschapsverlof niet op te nemen; omdat zij de inkomsten eenvoudigweg niet kunnen missen. In augustus 2022 verandert hier het een en ander in: een deel van het ouderschapsverlof wordt dan betaald.
elke-laatste-dinsdag-van-de-maand-ondernemersuurtje
Elke laatste dinsdag van de maand: Ondernemersuurtje! Tijdens het Ondernemersuurtje geven wij gratis juridisch advies aan ondernemers. Neem contact met ons op voor een afspraak!
fiscale-wijzigingen-partneralimentatie
Vanaf 1 januari 2020 is er een wijziging ingegaan voor de fiscale aftrekbaarheid van de aan de ex-partner betaalde partneralimentatie. Wij leggen u uit wat de gevolgen hiervan zijn.
russische-roulette-appen-en-spelletjes-achter-het-stuur
Deze week in het nieuws: “in de auto spelen met de telefoon, wordt steeds populairder“. Naast het instellen van de navigatie, bellen en appen achter het stuur, wordt er ook steeds meer gegamed in het verkeer. We weten allemaal dat GSM-gebruik in de auto niet mag, maar hoe gevaarlijk is het nu daadwerkelijk?
corona-kind-thuishouden-van-school
Na twee maanden dicht te zijn geweest, gaan vanaf 11 mei aanstaande de basisscholen weer open. Veel ouders twijfelen echter of ze hun kind wel naar school moeten laten gaan, uit angst voor het Coronavirus. Maar mag u uw kind wel thuis houden van school als uw kind niet ziek is?
dalende-inkomsten-uit-onderneming-en-uw-alimentatieverplichting
Bent u een (horeca)ondernemer in deze moeilijke tijd? Dan heeft u momenteel mogelijk niet alleen moeite om uw werknemers te betalen, maar waarschijnlijk zelf ook minder inkomsten. Hierdoor kan de betaling van kinder- en/of partneralimentatie in gevaar komen. Wat kunt u doen?
een-tasje-van-0-03-cent-ontvreemden-reden-voor-ontslag
Wie het nieuws en/of social media volgt, zal het niet ontgaan zijn: een bekende discounter heeft een vulploegmedewerker op staande voet ontslagen, omdat hij een plastic tasje van € 0,03 zou hebben meegenomen zonder dit te betalen. De werknemer besluit het ontslag aan te vechten. Reden om in het ontslag op staande voet te duiken, want hoe zat dat ook alweer?
scholen-tot-en-met-meivakantie-dicht-hoe-zit-dat-met-werkende-ouders
Inmiddels is besloten dat de scholen in elk geval tot en met de meivakantie gesloten zullen blijven. Dit is voor veel werkende ouders een probleem, met name wanneer het gaat om alleenstaande ouders, of om gezinnen waarbij één ouder niet thuis kan blijven c.q. werken. Hoe zit het als een werknemer niet (volledig) beschikbaar is vanwege de zorg voor de kinderen? Geldt dan nog de loondoorbetalingsverplichting? Of moet de werknemer maar zijn verlofdagen opnemen?
omgang-en-corona-kinderen-thuis-houden-of-toch-naar-de-andere-ouder
Het was maar een kwestie van tijd voordat de volgende vraag bij ons binnenkwam: “Er is een Corona-crisis, moet ik nog wel meewerken aan de omgangsregeling met mijn ex?” En wat als de andere ouder ziek is? Of de noodmaatregelen aan zijn laars lapt? Wij leggen uit wat uw rechten en plichten zijn.
noodpakket-voor-ondernemers-weet-waar-u-recht-op-heeft
De huidige Corona-crisis brengt voor u als ondernemer veel onzekerheden met zich mee. De maatregelen die worden getroffen om de verspreiding van het virus tegen te gaan zijn begrijpelijk, maar dit heeft wel de nodige (financiële) gevolgen voor uw bedrijf. Wat kan de overheid voor u hierin betekenen? En waar heeft u recht op?
hamsteren-mag-dat-wel-de-hamsterwet-toegelicht
Met de huidige Coronavirus-pandemie en de maatregelen die over de grens – maar ook in eigen land - reeds zijn genomen, zijn Nederlanders massaal aan het hamsteren geslagen. Maar mag dit wel ongelimiteerd? Hamsteren kan er immers toe leiden dat bepaalde producten niet meer voor iedereen verkrijgbaar zijn. Om dit te voorkomen, is in 1962 de Hamsterwet in het leven geroepen.
update-in-verband-met-het-corona-virus
In verband met de uitbraak van het Corona virus heeft ook de Rechtspraak besloten met ingang van morgen (dinsdag 17 maart) de rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges te sluiten. Voor ons kantoor geldt dat ook wij onze maatregelen aanscherpen. In deze update leest u hoe.
bouwrecht-het-fundamentele-belang-van-juridische-bijstand
Wanneer er gebouwd of verbouwd wordt, komt daar veel bij kijken, ook op juridisch vlak. Er kan immers veel misgaan in de bouw. Juridisch gezien kan het vaak lastig zijn om deze problemen op te lossen. Wij hebben een aantal voorbeelden voor u op een rij gezet.
ex-partner-makkelijk-uitkopen-nhg-versoepelt-regels
De meeste stellen kopen samen een woning, op basis van twee inkomens. Wanneer men de relatie verbreekt, valt één inkomen weg. Vaak wil een van beide partners in de gezamenlijke woning blijven wonen.
wat-betekent-een-echtscheiding-voor-uw-man-vrouw-firma
Bij scheiding is het vaak niet mogelijk om de VOF voort te zetten. Er moet dan een oplossing gezocht worden voor de VOF.
nieuwe-wet-partneralimentatie
Per 1 januari 2020 treedt de nieuwe wet partneralimentatie in werking. Door inwerkingtreding van de wet verandert het maximale aantal jaren dat partneralimentatie moet worden betaald.
Bekijk het volledige artikel
30 december 2019
de-transitievergoeding-onder-de-wet-arbeidsmarkt-in-balans
Tot 1 januari 2020 is een werkgever pas verplicht tot betaling van transitievergoeding bij het einde van een arbeidsrelatie, die tenminste 24 maanden heeft geduurd .
Bekijk het volledige artikel
27 december 2019
verandering-ambtenarenrecht-vanaf-januari-2020
Per 1 januari 2020 treedt de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren in werking. Het in werking treden van deze wet heeft tot gevolg dat voor de meeste ambtenaren het civiele arbeidsrecht zal gelden.
Bekijk het volledige artikel
17 december 2019
perikelen-in-verband-met-bedrijfsovername
Een aantal jaren geleden hebben onze cliënten hun familiebedrijf verkocht aan een derde. Zoals dit wel normaal is binnen een oud familiebedrijf was het pand eigendom van de cliënten.
allianz-moet-gegevens-verkeersslachtoffer-uit-intern-verwijzingsregister-verwijderen
Verzekeraars kunnen persoonsgegevens van (rechts)personen registeren wanneer er sprake is van opzettelijke fraude. De toets is: er is een risico voor de veiligheid en/of integriteit van de verzekeraar.
Bekijk het volledige artikel
3 september 2019
een-juridisch-correcte-beeindiging-van-uw-v-o-f
Stelt u zich eens voor: met goede moed heeft u een vennootschap onder firma opgericht. Hoewel alles in het begin van een leien dakje ging, merkt u dat de samenwerking met uw andere vennoot of vennoten steeds stroever begint te verlopen naarmate de tijd verstrijkt.
toch-aansprakelijk-als-bestuurder-van-een-b-v
Een besloten vennootschap wordt vaak als rechtsvorm gekozen voor een onderneming. Door de beperkte aansprakelijkheid proberen investeerders de risico’s voor zichzelf zo klein mogelijk te houden.
echtscheiding-neem-een-advocaat
Een echtscheiding is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Uw leven verandert en er moet vaak veel geregeld worden. Hiermee kunnen nogal wat emoties gepaard gaan. De verdeling van de huwelijksgoederengemeenschap kan ingewikkeld zijn.
hof-werkgever-aansprakelijk-voor-letselschade-door-meeliften-op-vorkheftruck
Het hof in Den Bosch heeft op 2 april 2019 een werkgever aansprakelijk geacht voor een bedrijfsongeval met een vorkheftruck. In deze zaak liep een werknemer letsel op, doordat hij op de vork van een stapvoets rijdende vorkheftruck is gesprongen en daarop is meegelift.
schadevergoeding-na-voorlopige-hechtenis-verruimd
Goed nieuws! Bent u als verdachte in voorarrest geplaatst en eindigt de zaak zonder dat u een straf of maatregel krijgt opgelegd, dan komt voortaan ook de dag dat u bent vrijgelaten voor schadevergoeding in aanmerking (zelfs al was dit slechts enkele uren).
slapend-rijk-althans-bijna
Een rechtsbijstandsverlener te Den Bosch sluit een overeenkomst van opdracht met een letselschadeslachtoffer. De rechtsbijstandsverlener rekent uurtarief van € 300,-- (!) exclusief 6% kantoorkosten, verschotten en BTW, te declareren aan de aansprakelijke verzekeraar. Dat is echter niet alles. Er wordt afgesproken dat over het behaalde resultaat een succes fee van 25% in rekening wordt gebracht bij het slachtoffer.
strafbeschikking-om-niet-zomaar-accepteren
De NRC rapporteerde op 3 december jl. dat duizenden mensen door middel van een strafbeschikking van het Openbaar Ministerie onterecht zijn veroordeeld en een strafblad (justitiële documentatie) hebben. Dit bevestigt onze vermoedens en niet onbelangrijk, wij zien het ook daadwerkelijk in de praktijk.
wijziging-eigen-bijdrage-en-het-einde-van-afkoop-regresrecht-wmo
Er treden een tweetal wijzigingen in per 1 januari 2019 op het gebied van langdurige zorg en maatschappelijke ondersteuning. Een wijziging heeft direct gevolg voor letselschadeslachtoffers, de andere wijziging kan indirect van invloed zijn.
Bekijk het volledige artikel
27 november 2018
gaan-en-staan-waar-je-wil-niet-met-de-kinderen
Toestemming voor verhuizing van de andere ouder. Bent u voornemens om te verhuizen naar een andere stad of naar het buitenland, en neemt u daarbij uw kinderen mee? Let op: indien er sprake is van gezamenlijk ouderlijk gezag kan dit niet zomaar. Familierechtadvocaten kunnen u dit uitleggen. Wij geven hieronder alvast informatie.
second-opinion-door-een-advocaat
Zoveel mensen, zoveel conflicten. Ook u kunt in een situatie terechtkomen waarbij juridische hulp noodzakelijk is. Als u een rechtsbijstandsverzekering hebt, dan kunt u de zaak vaak daar aanmelden. Of deze wordt behandeld hangt af van de dekking die uw polis biedt.
Bekijk het volledige artikel
26 september 2018
whiplash-of-andere-medisch-niet-objectiveerbare-afwijkingen
In letselschadezaken is er vaak discussie over de medische klachten van de slachtoffers. Bij whiplash klachten ontbreekt meestal een medische aanwijsbare oorzaak voor de pijn en de klachten.
Bekijk het volledige artikel
5 september 2018
de-5-hardnekkige-misvattingen-bij-familierecht
We hebben ze verzameld: 5 hardhardnekkige misvattingen bij familierecht. Allemaal regelmatig in de praktijk gehoord!
verval-van-recht-ex-art-7-941-bw-voor-mogelijk-liegende-third-party-hoge-raad-nee-bewijs-na-17-jaar-nog-mogelijk
Bij een auto-ongeluk in 2001 claimde een vrouw dat zij als bijrijder van de aangereden auto letsel had opgelopen. De vrouw had eerst geen klachten, maar wel de volgende dag waarvoor zij zich meldt bij haar huisarts.
wooncorporatie-veroordeeld-tot-aanpakken-overlast
Een eigen, betaalbare plek is fijn. Wat als dat wordt verpest door aanhoudende geluidsoverlast van omwonenden of (ernstige) gebreken aan de door u gehuurde woning? Wat blijft er dan nog over van uw woongenot?
partneralimentatie-niet-oneindig
Dat partneralimentatie een maximale duur kent, is meestal bekend. Ook dat de hoogte van de partneralimentatie afhankelijk is van de behoefte van de alimentatiegerechtigde (de ontvanger van de alimentatie) en de draagkracht om te betalen door de alimentatieplichtige (degene die moet betalen) is bij velen bekend.
opzetclausule-en-aansprakelijkheidsverzekering
Op 13 april 2018 heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan in een zaak over de toepassing van de opzetclausule bij een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. De casus betrof een zeer triest geval.
wetsvoorstel-affectieschade-aangenomen-in-eerste-kamer
Het wetsvoorstel affectieschade is ook door de Eerste Kamer aangenomen! Wat houdt het voorstel (kort) in?
wel-niet-klagen-bij-letselschade
Niemand houdt van klagers en niemand - althans een groot aantal mensen niet - houdt van klagen. Als goede behandelaar van letselschadezaken moet je daar op bedacht zijn.
familiezaken-vanuit-de-beleving-van-het-kind
Dagelijks behartigen wij de belangen van onze cliënten in zaken betreffende het personen- en familierecht. Dit is het onderdeel van ons burgerlijk recht dat zich bezighoudt met kwesties in verband met de hoedanigheid, familiebetrekkingen en bevoegdheden van personen.
zwarte-doos-voor-iedereen
Zwarte doos voor iedereen!
Douffet & Heuts
Afgelopen week kwam het nieuwsbericht binnen dat de grote verzekeraars graag een soort zwarte doos in iedere auto verplicht zien worden. Veel moderne auto’s hebben al zo’n event data-recorder.
erkenning-en-ouderlijk-gezag
Er kan niet genoeg worden benadrukt dat erkenning en het ouderlijk gezag niet hetzelfde is. Deze twee begrippen vaak door elkaar gehaald, terwijl ze een geheel andere juridische betekenis hebben en andere consequenties met zich brengen.
kaper-op-de-kust-vaststelling-vaderschap-en-erfrechtelijke-gevolgen
Als uw vader overlijdt en u komt erachter dat u een halfbroer/zus heeft waar u het bestaan niet van af wist, dan heeft dat natuurlijk grote emotionele gevolgen binnen uw familie.
toestemming-voor-vakantie-met-kids
Op wintersport met de kinderen willen gaan tijdens carnaval, maar de andere ouder werkt niet mee? Wees voortaan op tijd met regelen.
Bekijk het volledige artikel
16 februari 2018
vergoeding-letselschade-en-bijstandsuitkering-probleem
Extra aandacht verdient het slachtoffer van een ongeval dat een uitkering heeft op grond van de Participatiewet. Waarom?
Bekijk het volledige artikel
14 februari 2018
wat-speelt-er-in-2018-een-vijftal-onderwerpen
De meest bekende wijziging zal zijn in het huwelijksvermogensrecht. Wie na 1 januari 2018 trouwt, trouwt niet meer automatisch in algehele gemeenschap van goederen.
vijf-hardnekkige-misvattingen-bij-familierecht
Mensen komen bij ons met vragen en problemen die zij graag opgelost zien. Soms worden de problemen veroorzaakt door misvattingen bij de mensen zelf.
Bekijk het volledige artikel
1 september 2017
kindgebonden-budget-en-alimentatie-alweer
Het kindgebonden budget bij alimentatie blijft interessant. In oktober 2015 heeft de Hoge Raad duidelijk gemaakt dat bij de berekening..
ook-voor-werkgever-schadevergoeding-bij-vertraagde-vlucht
Kan een werkgever aanspraak maken op schadevergoeding als gevolg van schade door een vertraagde vlucht waarmee de werknemer reist?
fiets-of-geen-fiets
Fiets of geen fiets?
Douffet & Heuts
Deze nieuwe elektrische fietsen roepen vragen op, zoals: wat is de maximumsnelheid en hoe zit het met de aansprakelijkheid?
verkeersongeluk-schadevergoeding-en-smartengeld
Deelnemen aan het verkeer kan een risicovolle bezigheid zijn. Door rood rijden, geen voorrang verlenen, op de smartphone bezig zijn......
letselschadeadvocaat-kost-u-niets
De aansprakelijke persoon die de schade heeft veroorzaakt, moet de rekening van jouw letselschadeadvocaat betalen.
wat-is-letselschade
Wat is letselschade?
Douffet & Heuts
In de auto van achteren aangereden terwijl u voor het verkeerslicht stil stond ? Uw kind een litteken dankzij de hond van de buren?
incasso-onbetaalde-rekening-laat-geen-geld-liggen
Rekeningen niet op tijd betalen. Iets vergeten kan iedereen. De ondernemer ergert zich ondertussen groen en geel.
verzekeraar-keert-niet-uit-bij-verkeersongeval-door-smartphone
De smartphone maakt onderdeel uit van ons dagelijks leven. We gebruiken de smartphone vaak en in allerlei situaties en niet alleen om te bellen.
transitievergoeding-bij-een-slapend-dienstverband
Sinds juli 2015 heeft een werknemer recht op een transitievergoeding bij het beëindigen van een  dienstverband dat twee jaar of langer heeft geduurd.
reizen-naar-het-buitenland-met-kinderen-let-dan-op
Elk minderjarig kind staat onder gezag. De moeder waaruit het kind geboren wordt, heeft van rechtswege ouderlijk gezag over het kind.
growshopverbod
Growshopverbod?
Douffet & Heuts
De Opiumwet heeft als doel het gebruik van opium en andere verdovende middelen in te perken.
kinderalimentatie-en-bijstandsverhaal-dubieuze-houding-gemeente
Regelmatig schrijven wij op onze blog over het onderwerp kinderalimentatie.
facebook-en-wraakporno-update
Weet u nog? Ons artikel over het privé(seks)leven van een 21-jarige vrouw dat op Facebook te grabbel werd gegooid door een (tot op heden nog steeds!) anoniem persoon?
vanaf-vandaag-recht-op-advocaat-meerderjarige-verdachte-bij-politieverhoor
Alvorens tot de kern van dit blog te komen, allereerst even een duik in de hierbij relevante Europese regelgeving en de toepassing daarvan in Nederland. 
zorgplicht-werkgever-bij-bedrijfsongevallen
Werkgevers dienen er voor te zorgen dat werknemers onder veilige omstandigheden hun werk uitvoeren.
letselschadevergoeding-van-invloed-op-het-recht-van-bijstand
Bij het vaststellen of iemand in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering, kijkt de gemeente die de Participatiewet uitvoert.
recht-op-second-opinion-bij-een-bedrijfsarts
Met het oog op een veranderde arbeidsmarkt en de noodzaak tot een grotere duurzame inzetbaarheid van de bevolking, zal het kabinet concrete maatregelen nemen.
beland-in-zsm-van-het-om-boete-niet-direct-betalen
ZSM-afhandeling wordt door het Openbaar Ministerie toegepast bij kleine delicten. Het staat voor zorgvuldig, snel en op maat met betrekking tot het afdoeningstraject.
schadevergoeding-slachtoffer-misdrijf
Begin van dit jaar is een uitspraak van het Gerechtshof te ’s-Hertogenbosch de dader volledig verantwoordelijk gesteld voor het vergoeden van de schade van het slachtoffer.
kan-ik-in-nederland-scheiden
We krijgen vaak binnen onze praktijk deze vraag te horen. Dan gaat het met name om cliënten die in het buitenland zijn gehuwd of naar het buitenland zijn verhuisd.
dagloonberekening-sinds-1-juli-2015
In maart 2015 hebt u in een bijdrage van een van onze advocaten o.a. kunnen lezen dat er naast veranderingen in het arbeidsrecht per 1 januari 2015.
Bekijk het volledige artikel
1 september 2015
verzekeraar-van-veroordeelde-vergoedt-letselschade-politieagente
Politieagente heeft letselschade: zij breekt een vinger door een verdachte die zich losrukt en er vandoor gaat.
Bekijk het volledige artikel
1 september 2015
valse-stukken-en-onjuiste-argumenten-bij-ontslagverzoek-afgestraft
Onze cliënte werd door haar werkgever plotseling geconfronteerd met een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst. De werkgever voerde valse stukken en onjuiste argumenten aan om zijn gelijk te halen.
Bekijk het volledige artikel
1 september 2015
inwerkingtreding-europese-verordening-erfrecht
De meeste mensen weten wel wat erfrecht inhoudt en dat het een en ander bij een notaris moet worden geregeld en niet bij een advocaat.
facebook-en-wraakporno-revisited
Het gebruik van Social Media is vandaag de dag bijna niet meer weg te denken uit onze samenleving. Zowel bedrijven als gewone burgers maken volop gebruik van bijvoorbeeld Facebook: winacties.
ontslag-op-staande-voet-vanwege-whatsapp-berichten
Een ontslag op staande voet heeft vergaande gevolgen voor de werknemer. Een van die gevolgen is dat de werknemer na het ontslag geen recht heeft op een WW-uitkering.
welke-algemene-voorwaarden-van-toepassing
De Hoge Raad heeft zich onlangs uitgesproken over de vraag welke bepalingen van twee sets algemene voorwaarden van toepassing zijn. Een vraag waar bedrijven veelvuldig mee worden geconfronteerd.
overval-op-supermarkt-supermarkt-aansprakelijk-voor-schade-werkneemster
In april 2005 werd een filiaal van Albert Heijn overvallen door twee gemaskerde mannen met een vuurwapen en een stroomstootwapen via de deur aan de achterzijde van het filiaal.
faillissement-aanvragen-als-incassomiddel
Wanneer een debiteur een vordering van een schuldeiser niet betaalt, dan biedt de wet de mogelijkheid om het faillissement van de debiteur aan te vragen.
kranten-nu-ook-voor-advocaten-niet-meer-nodig
In het kader van modernisering en digitalisering is de Wet bekendmakingen aan personen zonder bekende woon- of verblijfplaats in het leven geroepen.
hoge-raad-waarschuwt-verzekeringsmaatschappijen-in-letselschadezaken
In een recente uitspraak (februari 2015) heeft de Hoge Raad duidelijke taal gesproken in het voordeel van een verkeersslachtoffer en is voor de advocaat een handig middel om slachtoffers te helpen in het traject om vergoeding van letselschade.
veranderingen-arbeidsrecht-per-1-juli-2015
Hoe gaat het ook alweer in zijn werk voor wat betreft de beëindiging van een arbeidsovereenkomst onder elkaar?
kinderalimentatie-wat-gebeurde-er-na-01-01-2015
In de richtlijnen voor het berekenen van kinderalimentatie is ingegaan op de Wet hervorming kindregelingen die per 1 januari 2015 in werking is getreden. Gescheiden ouders.
beleidsvrijheid-gemeenten-bij-toepassing-drank-en-horecawet
Recent plaatsten wij een artikel over letterlijke toepassing van de wet die voor cliënten tot een hoogst onrechtvaardige uitkomst kan leiden. Daarbij werd opgemerkt dat de wet ook veel open normen bevat die nader ingevuld moeten worden en waarbij interpretatie een vereiste is.
even-opfrissen-wijzigingen-arbeidsrecht-per-1-januari-2015
Eerder hebben we in een tweetal artikelen uiteengezet welke voornemens er zijn om het arbeidsrecht te wijzigen. Deze artikelen vindt u hier en hier.
letterlijke-toepassing-wet-leidt-weleens-tot-een-hoogst-onrechtvaardige-uitkomst
Onze samenleving kan niet functioneren zonder wet- en regelgeving en rechtspraak. Een gebrek hieraan leidt tot wanorde. Hoewel niet altijd direct merkbaar.
vernietiging-verdeling-ontbonden-huwelijksgemeenschap-op-grond-van-dwaling
Partijen die met elkaar gehuwd zijn zonder het maken van huwelijkse voor­waarden, vormen een gemeenschap.
slachtoffer-van-een-ongeval
Slachtoffers van een ongeval, worden vaak keihard gecon­fron­teerd met het letsel dat een dergelijk ongeval teweeg brengt, zeker wanneer het gaat om ernstig letsel.
mediation-in-strafzaken
Mediation in strafzaken
Douffet & Heuts
Mediation in strafzaken houdt in, dat de verdachte en het slachtoffer in een strafzaak met elkaar in gesprek kunnen gaan onder begeleiding van een professionele bemiddelaar, de mediator.
omgang-alleen-een-recht-of-ook-een-plicht
Wanneer cliënten zich melden op ons kantoor met problemen die te maken hebben met hun kinderen, dan gaat het vaak over omgangsproblemen.
verbod-om-nevenwerkzaamheden-te-verrichten
Het komt dikwijls voor dat in een arbeidsovereenkomst een verbod om nevenwerkzaamheden te verrichten is opgenomen. Dit verbod is anders dan het zogenaamde concurrentiebeding.
het-wraken-van-een-rechter-ex-art-36-en-37-rv
De rechtspraak hoort onafhankelijk, integer en vooral onpartijdig te zijn. Daarenboven wordt van de rechtspraak maatschappelijke betrokkenheid verwacht
voorlopige-hechtenis-schorsing-en-wijziging-schorsingsvoorwaarden-ex-art-81-sv
Wanneer u wordt verdacht van het plegen van een strafbaar feit kunt u worden aangehouden en in voorlopige hechtenis geplaatst op verzoek van de officier van justitie en na toewijzing hiervan door de rechter-commissaris.
nieuw-wetsvoorstel-affectieschade-en-verzorgingskosten
Met vergoeding voor affectieschade of “shockschade” wordt bedoeld: schadevergoeding (smartengeld) voor nabestaanden en naasten van degenen die overleden zijn of letsel hebben opgelopen.
update-wetswijzigingen-arbeidsrecht-en-ontslagrecht
Het wetsvoorstel Werk en Zekerheid is vorige week ( 10 juni 2014) door de Eerste Kamer aangenomen. De wet wordt in drie delen ingevoerd op verschillende momenten.
het-nieuwe-ontslagrecht-en-wijzigingen-in-het-arbeidsrecht
Het wetsvoorstel werk en zekerheid is bij de Tweede kamer ingediend in november 2013 en wordt in juni 2014 in de Eerste Kamer behandeld. Door de nieuwe wet wijzigt een aantal belangrijke onderwerpen in het arbeidsrecht op ingrijpende wijze.
chauffeur-van-beroep-rijbewijs-en-het-cbr
Bent u chauffeur van beroep en bent u aangehouden vanwege rijden onder invloed van alcohol, dan wachtte u voorheen een zeer kostbaar traject met verstrekkende gevolgen vanwege het optreden van het CBR.
partneralimentatie-beeindigen-voor-afloop-wettelijke-termijn
Onderhoudsverplichtingen ten aanzien van uw partner – die tijdens het huwelijk bestaan – duren voort, ook na echtscheiding of ontbinding van uw geregistreerd partnerschap.
huren-en-verhuren
Huren en verhuren
Douffet & Heuts
“Ieder huisje heeft zijn kruisje”, maar wanneer u te maken hebt met bijvoorbeeld aanhoudende geluidsoverlast van omwonenden of (ernstige) gebreken aan de door u gehuurde woning dan is er vaak geen sprake meer van rustig woongenot en zijn er meestal maar twee oplossingen voorhanden.
vergoeding-kosten-na-vrijspraak
Indien u als verdachte in een strafrechtelijke procedure wordt vervolgd, kan dit naast de nodige stress vaak ook een hoop kosten voor u met zich meebrengen.
ontneming-wederrechtelijk-verkregen-voordeel
Wanneer iemand door middel van criminele activiteiten geld verdient, noemt men dit “wederrechtelijk verkregen voordeel”. Illustratief hierbij is bijvoorbeeld de kweek van hennep.
update-kinderalimentatie-en-de-aanvaardbaarheidstoets
Het gerechtshof Den Haag heeft op 13 november 2013 een belangrijke uitspraak gedaan over kinderalimentatie en de aanvaardbaarheidstoets.
update-kinderalimentatie
Update kinderalimentatie
Douffet & Heuts
De gewijzigde richtlijnen van de Werkgroep Alimentatienormen maken geen onderscheid tussen uitkering en inkomen uit dienstverband/onderneming waarvan de draagkracht van de alimentatieplichtige moet worden bepaald.
opgelet-wijzigingen-kinderalimentatie
Per 1 januari 2015 wijzigen de regelingen die ouders ondersteunen. Enkel de kinderbijslag, het kindgebonden budget, de combinatiekorting en de kinderopvangtoeslag worden gehandhaafd.
update-kinderalimentatie
Update kinderalimentatie
Douffet & Heuts
Het gerechtshof Den Haag heeft op 13 november 2013 een belangrijke uitspraak gedaan over kinderalimentatie en de aanvaardbaarheids-toets.
letsel-door-val-in-restaurant-of-supermarkt
Letselschade door val in restaurant of supermarkt: heeft het slachtoffer recht op schadevergoeding?
wat-te-doen-bij-invordering-rijbewijs
De wegenverkeerswet biedt de politie de mogelijkheid om in bepaalde gevallen het rijbewijs van bestuurders van motorvoertuigen in te vorderen.
vrije-advocaatkeuze-rechtsbijstandverzekering
Het Europees Hof van Justitie heeft op 7 november 2013 bepaald dat verzekerden van een rechtsbijstandsverzekering recht hebben op een advocaat naar keuze en dus niet verplicht kunnen worden te werken met een jurist van de verzekeraar.
pas-op-voor-sneeuw-en-gladheid
Met de winter in aantocht een welgemeende en serieuze waarschuwing.
kinderalimentatie-en-aanvaardbaarheidstoets
Eind 2012 heeft de Werkgroep Alimentatienormen een voorstel opgesteld voor de Richtlijn vereenvoudiging kinderalimentatie.
naleving-van-de-omgangsregeling
Een omgangsregeling kan in gezamenlijk overleg tot stand komen of door de rechter op verzoek van één van de ouders vastgesteld worden.
gemeente-sittard-geleen-en-hondenbelasting
Gemeente Sittard-Geleen heft belasting voor het houden van een hond. Dit is algemeen bekend. Die heffing volgt uit de Verordening hondenbelasting 2010 van de gemeente Sittard-Geleen.
openbaar-ministerie-niet-ontvankelijk
Heden heeft de rechtbank Limburg locatie Maastricht een bijzondere uitspraak gedaan in een grote strafzaak, waarin advocaat mr. Van Tilborg een van de verdachten bijstaat. Het betreft de zaak `Landlord`.
de-wet-normering-topinkomens-de-wnt
Voor werknemers in de publieke sector is de tijd van de onbeperkte gouden handdruk voorbij!
verhoging-eigen-bijdrage-advocaat
Sinds het Salduz-arrest van het Europees Hof voor de Rechten van Mens hebben verdachten recht op bijstand van een advocaat voorafgaand aan het verhoor bij de politie.
Bekijk het volledige artikel
1 september 2013
verhoging-eigen-bijdrage-advocaat
Sinds het Salduz-arrest van het Europees Hof voor de Rechten van Mens hebben verdachten recht op bijstand van een advocaat voorafgaand aan het verhoor bij de politie.