https://www.douffetheuts.nl/wat-is-letselschade/n72c0
 
Wat is letselschade?
1 februari 2017
Douffet & Heuts
In de auto van achteren aangereden terwijl u voor het verkeerslicht stil stond ? Uw kind een litteken dankzij de hond van de buren?
Wat is letselschade?

Wat is letselschade?

In de auto van achteren aangereden terwijl u voor het verkeerslicht stil stond ? Uw kind een litteken dankzij de hond van de buren? Of heeft u nog steeds last van uw rug nadat u bent uitgegleden op die toch wel erg gladde werkvloer?

Bovenstaande voorbeelden zijn zomaar een greep uit de talloze manieren waarop letselschade kan ontstaan. 

Er kunnen 6 soorten letselschade worden onderscheiden:

1. verkeersongevallen

2. ongevallen op werkplek

3. medische fouten

4. aansprakelijkheid voor dieren

5. sport en spelsituatie

6. overheidsaansprakelijkheid

Op ons kantoor hebben we ervaring met al deze ongevallen. Vaak ontstaat er veel letsel. Daardoor hebben de slachtoffers hoge kosten en veel leed. Deze vormen van schade, ontstaan door een ongeval, noemen we letselschade. Ook voor de ellende na en de pijn die u lijdt door een ongeval, kunt u een vergoeding krijgen: smartengeld.  Letselschade hoeft zich niet onmiddellijk te openbaren. Vaak kan er voor de schade die later optreedt, zelfs nog een aantal jaren na het ongeval , een vergoeding worden gevorderd van de aansprakelijke partij. Wij bieden u daarvoor de gespecialiseerde hulp.

De komende tijd zal er op onze website aandacht worden besteed aan de verschillende categorieën letselschade. Herkent u zichzelf in een van de bovengenoemde situaties of is u onlangs iets overkomen ? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze letselschade specialisten en wie weet kunnen wij iets voor u betekenen!