https://www.douffetheuts.nl/verkeersongeluk-schadevergoeding-en-smartengeld/n70c0
 
Deelnemen aan het verkeer kan een risicovolle bezigheid zijn. Door rood rijden, geen voorrang verlenen, op de smartphone bezig zijn......
Verkeersongeluk? Schadevergoeding en smartengeld!

Verkeersongeluk? Schadevergoeding en smartengeld!

Deelnemen aan het verkeer kan een risicovolle bezigheid zijn. Door rood rijden, geen voorrang verlenen, op de smartphone bezig zijn...... Een ongeluk is dan zo gebeurd en kan leiden tot letselschade. Een slachtoffer heeft dan recht op schadevergoeding en smartengeld.

Fietsers en voetgangers die worden aangereden door een auto of motor, hebben bijna altijd recht op vergoeding van hun letselschade. Hetzelfde geldt voor kinderen.

Bij een aanrijding tussen auto’s ligt het iets ingewikkelder, want wie heeft de verkeersfout gemaakt? Diegene moet de schade van de ander dan vergoeden.

De meeste verkeersongevallen gebeuren met auto’s die verplicht WAM verzekerd zijn. Als slachtoffer van zo’n ongeval krijg je dus een verzekeraar tegenover je bij letselschade. Wacht dan ook niet te lang met het inschakelen van een specialist, een letselschadeadvocaat, die tegen de verzekeraar kan opboksen!