https://www.douffetheuts.nl/overval-op-supermarkt-supermarkt-aansprakelijk-voor-schade-werkneemster/n94c0
 
In april 2005 werd een filiaal van Albert Heijn overvallen door twee gemaskerde mannen met een vuurwapen en een stroomstootwapen via de deur aan de achterzijde van het filiaal.
Overval op supermarkt: supermarkt aansprakelijk voor schade werkneemster

Overval op supermarkt: supermarkt aansprakelijk voor schade werkneemster

In april 2005 werd een filiaal van Albert Heijn overvallen door twee gemaskerde mannen met een vuurwapen en een stroomstootwapen via de deur aan de achterzijde van het filiaal. Een medewerkster heeft bij de overval schouderletsel opgelopen en lijdt daardoor schade.

In 2005 hanteerde Albert Heijn een Winkel Veiligheidsplan. In dit plan stond niet dat bevoorradingsdeuren zo kort mogelijk open moeten blijven en na iedere bevoorrading gesloten moeten worden. Deze instructie stond wel in het CBL Veiligheidsplan Bevoorrading Supermarkten (van de branche).

Albert Heijn kon verder niet aantonen dat zij bij dit filiaal specifieke maatregelen had getroffen om een overval via de achterdeur te voorkomen.  De rechtbank oordeelde onlangs dat Albert Heijn derhalve tekortgeschoten is in haar zorgplicht, zodat zij aansprakelijk is en de letselschade van de werkneemster moet vergoeden.