https://www.douffetheuts.nl/toestemming-voor-vakantie-met-kids/n135c0
 
Toestemming voor vakantie met kids
16 februari 2018
Douffet & Heuts
Op wintersport met de kinderen willen gaan tijdens carnaval, maar de andere ouder werkt niet mee? Wees voortaan op tijd met regelen.
Toestemming voor vakantie met kids

Op wintersport met de kinderen willen gaan tijdens carnaval, maar de andere ouder werkt niet mee? Wees voortaan op tijd met regelen.vervangende toestemming familierecht

Niet zelden komt het voor dat u als ouder met de kinderen op vakantie wilt gaan. Of het een wintersportvakantie of een vakantie naar de zon betreft, om problemen tijdens de vakantie te voorkomen is het van belang om voorafgaand de toestemming van de andere (gezaghebbende) ouder te hebben. Dit kan gemakkelijk via het invullen van een formulier, deze kunt u vervolgens op verzoek bij de douane laten zien.

Wanneer de andere ouder echter weigerachtig blijft in het verstrekken van de toestemming, kunt u vervangende toestemming aan de rechter verzoeken. Voor de carnavalsvakantie is dit helaas te laat. Maar heeft u plannen voor de meivakantie of de zomervakantie en heeft u het vermoeden dat de andere ouder niet gaat meewerken, kunt u er beter op tijd bij zijn. Dit om er zeker van te zijn dat u de vakantie met de kinderen volgens plan kan doorbrengen.

Wilt u meer weten, neem gerust contact op. Wij helpen u graag verder.