https://www.douffetheuts.nl/verzekeraar-van-veroordeelde-vergoedt-letselschade-politieagente/n88c0
 
Politieagente heeft letselschade: zij breekt een vinger door een verdachte die zich losrukt en er vandoor gaat.
(Verzekeraar van) veroordeelde vergoedt letselschade politieagente

(Verzekeraar van) veroordeelde vergoedt letselschade politieagente

Politieagente heeft letselschade: zij breekt een vinger door een verdachte die zich losrukt en er vandoor gaat.

Tijdens een avond rijdt een jongeman met zijn brommer op straat en draagt hij geen helm. De agente en haar collega willen de jongen aanhouden. Hij werkt niet mee en maakt aanstalten om er vandoor te gaan. De agente pakt de jongen bij zijn arm. Deze trekt zich los en wil er alsnog vandoor gaan.

De agente loopt door de schermutselingen letsel op aan haar hand en breekt een vinger. Zij wordt twee maal geopereerd en heeft meer dan een jaar nodig om te herstellen. Er is sprake van blijvend letsel aan haar hand. Zij kan haar beroep na enige tijd wel weer uitoefenen.

De jongeman wordt strafrechtelijk veroordeeld omdat hij zich heeft willen onttrekken aan de aanhouding.

De agente is van mening dat de jongeman jegens haar onrechtmatig heeft gehandeld en wenst vergoeding van de schade als gevolg van het letsel aan haar hand.  Zij spreekt hem en zijn aansprakelijkheidsverzekeraar aan met het verzoek haar letselschade te vergoeden. Zij weigeren echter de aansprakelijkheid te erkennen en weigeren de schade te vergoeden.

Douffet Heuts Advocaten start uiteindelijk een procedure bij de rechtbank tegen de jongen en zijn verzekeraar. In dit geval een deelgeschil: een procedure speciaal voor letselschadezaken. Naar aanleiding van het verzoekschrift in de deelgeschillenprocedure heeft de verzekeraar alsnog betaald voor de letselschade van de agente. Alle kosten, schade, advocaatkosten en het smartengeld zijn door de verzekeraar vergoed.