https://www.douffetheuts.nl/mw-mr-m-m-van-tol/l69c9
 

Rechtsgebieden

Ontdek wie wij zijn

Letselschade

Een ongeluk zit in een klein hoekje! Douffet Heuts Advocaten heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het behartigen van de belangen van slachtoffers in letselschadezaken.

Een verkeersongeval, bedrijfsongeval, medische fout of een ander ongeval vindt altijd onverwacht plaats. Of u wordt slachtoffer van een geweldsmisdrijf. Wanneer er sprake is van letsel, kan zo’n gebeurtenis grote gevolgen hebben voor diegene die het overkomt. Een slachtoffer ervaart persoonlijk leed, maar ook de financiële schade op diverse gebieden maakt een diepe impact.

letselschade advocaatWat is letselschade

De schade die een slachtoffer lijdt na een ongeval bestaat uit twee onderdelen. Er is materiële schade, zoals verlies van inkomsten, de eigen bijdrage ziektekostenverzekering, extra reiskosten, het inhuren van een poetshulp. De materiële schade voelt een slachtoffer daadwerkelijk in zijn beurs.

Er is ook immateriële schade vanwege pijn en verdriet als gevolg van het letsel. 

Als de schadeveroorzaker aansprakelijk is, is hij verplicht de materiële en immateriële schade te vergoeden. Veelal is de aansprakelijke partij verzekerd, waardoor het slachtoffer schadevergoeding en smartengeld kan vorderen van een verzekeringsmaatschappij.

Wilt u een vrijblijvende adviesafspraak maken?

Ons kantoor biedt een gratis eerste gesprek aan. In deze intake van maximaal een uur maakt u kennis met een van onze letselschadespecialisten. U bespreekt samen uw zaak. De letselschadeadvocaat legt uit wat u kunt verwachten in uw zaak en wat de verwachte kosten zijn.

Maak nu een afspraak

Waarom Douffet Heuts Advocaten inschakelen

Na een ongeval komt er veel op het slachtoffer af. Schrik, pijn, verdriet maar ook onzekerheid. Hoe krijg ik mijn schade vergoed? Wat als ik niet meer kan werken? Hoe zit het met mijn huishouden? Ben ik wel opgewassen tegen een grote verzekeringsmaatschappij?

Als slachtoffer doet u er goed aan om u bij te laten staan door een letselschadeadvocaat. Soms is het zelfs onverantwoord om geen belangenbehartiger in te schakelen, zoals in gevallen van letsel bij (jonge) kinderen.

Onze letselschadeadvocaten hebben ervaring met het verhalen van schade op de aansprakelijke partij. Zij kennen de kneepjes van het vak, maar hebben vooral ook oog voor het slachtoffer. Zij prefereren een regeling in goed overleg, maar schuwen niet te procederen indien nodig. De letselschadeadvocaat biedt voor het slachtoffer tegenwicht aan de verzekeringsmaatschappij en is bij uitstek ervaren in het voeren van procedures.

Douffet Heuts Advocaten is een onafhankelijk kantoor en kan zich daardoor volop inzetten voor het slachtoffer. Wij hebben geen contracten met verzekeringsmaatschappijen of andere bedrijven voor het verkrijgen van zaken of afspraken over een maximale vergoeding.

Wij zorgen niet alleen voor het verkrijgen van de juiste schadevergoeding, maar organiseren ook de begeleiding van slachtoffers bij het vinden van passende oplossingen voor hun schade. Te denken valt bijvoorbeeld aan de samenwerking met arbeidsdeskundigen voor slachtoffers die geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn voor hun eigen werk.

Dit maakt Douffet Heuts Advocaten de letselschadespecialist.


De kosten van een advocaat

De kosten van rechtsbijstand door een letselschadeadvocaat behoren ook tot de schade van een slachtoffer. De aansprakelijke partij is daarom verplicht ook deze kosten te vergoeden. Als slachtoffer hoeft u dus geen vrees te hebben voor oplopende advocaatkosten. Mocht aansprakelijkheid nog niet zijn vastgesteld, dan bestaat er de mogelijkheid om subsidie van de overheid aan te vragen: gefinancierde rechtsbijstand via de Raad voor Rechtsbijstand. Dat mogen alleen advocaten aanvragen; juristen of andere adviseurs niet.

Douffet Heuts Letselschade is onder andere werkzaam in de regio's; Letselschade MaastrichtLetselschade VenloLetselschade Sittard-GeleenLetselschade Heerlen en Letselschade Roermond

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Iedereen kan te maken krijgen met letselschade. Een verkeersongeval, een beet van een hond, een gewelds- of zedenmisdrijf, een medische fout. Als slachtoffer hebt u het zwaar genoeg. Laat u bijstaan door onze letselschadespecialist.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op met ons op

Mw. mr. M.M. Van Tol